Wie wordt kinderburgemeester 2018/2019 (m/v) van Gouda?

   

 De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Romaissa Magouh. Zij wordt ondersteund door haar wethouders Nando Stieltjes, Chris Elich, Noortje Otten, Christie Meijer en Quinne Crans.


Verkiezing

Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda. Dit jaar is de verkiezing op woensdagochtend 6 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad.
Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. De kinderburgemeester en –wethouders zijn bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doen ze dit samen met burgemeester Schoenmaker. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door de kinder-wethouders. Zij werken samen als team. Net als de volwassen wethouders, krijgen de kinderwethouders een eigen taak. Ze maken daarbij ook kennis met de volwassen wethouders. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en -wethouders duurt 1 jaar.

Vorige ambtsperioden
Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 is zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi. En in juni 2016 nam Yassine Mellah het van haar over. Sinds juni 2017 is Romaissa Magouh onze Kinderburgemeester. Word jij de vijfde kinderburgemeester van Gouda?

Hoe kun je meedoen aan de Verkiezing 2018?
De inschrijving voor de volgende kinderburgemeester start op 3 april 2018. Zit jij dan in groep 7 en wil je de nieuwe kinderburgemeester of wethouder van Gouda worden? Meld je dan nu aan. Vul het aanmeldformulier in en stuur dit samen met je foto en je ideeën naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

Wat moet er in je mail staan?
Vertel ons zoveel mogelijke leuke plannen en goede ideeën; wat zou jij graag willen dat er in Gouda voor kinderen verandert of zou moeten gebeuren? De leukste brieven met de beste ideeën worden door de voordracht commissie van leden van de Brede School, de Gemeente en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) geselecteerd.
Die kandidaten worden uitgenodigd om op de dag van de verkiezing een korte voordracht te doen voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury, om te vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester zouden moeten worden. Er kan er echter maar één winnen, maar geen nood, de andere kandidaten worden kinderwethouder voor dezelfde periode.


Let op:
- Je aanmelding moet uiterlijk op zondag 13 mei bij ons binnen zijn.
- Laat je ouders de Spelregels bij deelname aan Verkiezing Kinderburgemeester. Het is heel belangrijk dat zij akkoord gaan met jouw aanmelding.

Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda en vraag naar Monique Wetzer via 0182-527101 of mail naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

  

Op de foto: Kinderburgemeester Romaissa met kinderwethouders Quinne, Christie, Noortje, Chris en Nando tijdens de Sinterklaasintocht 2017. (Foto: Lima Fotografie)

Hier vindt je het aanmeldformulier.

 

 

Brede School Gouda