Huiswerkbegeleiding

Brede School Gouda en Stichting Leren voor de Toekomst starten vanaf zondag 6 januari 2019 laagdrempelige huiswerkbegeleiding vanaf groep 6 basisschool tot 6 VWO: De Toekomst!

De Brede School ondersteunt hierbij de Stichting Leren voor de Toekomst die de huiswerkbegeleiding uit voert.

Iedereen is welkom.
De Toekomst is toegankelijk voor alle kinderen en iedereen kan zich aanmelden. Inkomen en achtergrond mogen geen drempel zijn om goed mee te kunnen op school. Ook niet wanneer daar wat extra begeleiding voor nodig is, maar daar thuis geen geld voor is. Door subsidie van de gemeente Gouda, is deelname tegen een lage ouderbijdrage mogelijk.

De Toekomst is er ook voor ouders! Ouders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind. Bij De Toekomst wordt samen met ouders onderzocht hoe ze met de juiste aandacht en motivatie, hun kinderen kunnen helpen om prestaties te verbeteren en op welke wijze zij de samenwerking met school kunnen versterken. De Toekomst kan mee naar ouderavonden, mochten ouders dat fijn vinden.

De huiswerkvoorziening/begeleiding vindt plaats op zondagen in de 1e E.J. Potgieterstraat 21 te Gouda. Er zullen verschillende groepen zijn. Het rooster is binnenkort te vinden op de site van Stichting Leren voor de Toekomst en Brede School Gouda. Daar is ook de mogelijkheid om aan te melden.

Raadslid Sophie Heesen bracht de stichting Leren voor de Toekomst in contact met de Brede School. De Brede School heeft dit initiatief voor huiswerkbegeleiding omarmd. Vervolgens is het initiatief samen met de gemeente verder vorm gegeven.

Woensdag 12 december van 16.00 – 17.00 uur is de officiële aftrap van deze samenwerking tussen Stichting Leren voor de Toekomst en de Brede School Gouda. Namens de gemeente zal Wethouder Rogier Tetteroo deze middag openen. Vervolgens zullen Hans van Kekem (directeur Brede School) en Darine el Houfi (directeur Leren voor de Toekomst) deze samenwerking nader toelichten.

Deze bijeenkomst is voor genodigden, professionals en geïnteresseerde ouders.

Voor meer informatie kunt u bellen met de projectleiders Ayse Candan (Brede school), 0182-527101 en/of Darine el Houfi (de toekomst), 06-10290312.

Terug naar overzicht
Brede School Gouda