Wie is kinderburgemeester 2017/2018 (m/v) van Gouda?

 

Meer informatie over de verkiezing 2018

 De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Romaissa Magouh.
 Zij wordt ondersteund door haar wethouders Nando Stieltjes, Chris Elich, Noortje Otten,  Christie Meijer en Quinne Crans.


Verkiezing

Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda.
Afgelopen jaar was de verkiezing op woensdag 21 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad. Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. Als kinderburgemeester ben je bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doe je dit samen met burgemeester Schoenmaker. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door kinder-wethouders. Deze krijgen ook een aantal van deze taken. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en de wethouders duurt 1 jaar.

Vorige ambtsperioden
Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 is zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi. En in juni 2016 nam Yassine Mellah het van haar over. Sinds juni 2017 is Romaissa onze Kinderburgemeester.

Verkiezing 2018 voor de periode juni 2018-juni 2019
De inschrijving voor de volgende verkiezing kinderburgemeester is inmiddels gesloten. Binnenkort weten we welke 6 kandidaten de verkiezingsstrijd aangaan. Lees hier meer informatie over de Verkiezing. 

Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda en vraag naar Monique Wetzer via 0182-527101 of mail naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

Romaissa, Noortje, Quinne, Burgemeester Milo Schoenmaker, Christie, Nando en Chris

Brede School Gouda