Wie wordt kinderburgemeester 2019/2020 (m/v) van Gouda?

Het huidige kindercollege 2018-2019.

Woensdag 26 juni weten we wie de nieuwe kinderburgemeester van Gouda wordt! We wensen alle sollicitanten veel succes toe!

   

 De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Tess Huijsmans. Zij wordt ondersteund   door haar wethouders Dico Stevens, Rasmus Kerkmeester, Juwairiyya Eissa, Hidde van   der Ligt en Dies Nieuwenburg

Verkiezing
Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda. Dit jaar is de verkiezing op woensdagochtend 26 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad.
Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. De kinderburgemeester en –wethouders zijn bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doen ze dit samen met de burgemeester van Gouda. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door de kinder-wethouders. Zij werken samen als team. Net als de volwassen wethouders, krijgen de kinderwethouders een eigen taak. Ze maken daarbij ook kennis met de volwassen wethouders. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en -wethouders duurt 1 jaar.

Vorige ambtsperioden
Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 is zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi. En in juni 2016 nam Yassine Mellah het van haar over. In juni 2017 werd Romaissa Magouh onze Kinderburgemeester. Sinds juni 2018 is Tess Huijsmans Kinderburgemeester van Gouda. Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Tess Huijsmans?

Hoe kun je meedoen aan de Verkiezing 2019?
De inschrijving voor de verkiezing 2019 start op 15 april. Stuur je sollicitatie, samen met het aanmeldformulier en een leuke foto, uiterlijk zaterdag 1 juni naar kinderburgemeester@bsgouda.nl. In je sollicitatie vertel je ons waarom jij de beste kandidaat bent om kinderburgemeester te worden. Vertel ons waarom Gouda zo'n leuke stad is en hoe Gouda volgens jou voor iedereen nog mooier kan worden.

Hier vindt je het aanmeldformulier.

De leukste brieven met de beste ideeën worden door de voordracht commissie van leden van de Brede School, de Gemeente en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) geselecteerd.

Die kandidaten worden uitgenodigd om op de dag van de verkiezing een korte voordracht te doen voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury, om te vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester zouden moeten worden. Er kan er echter maar één winnen, maar geen nood, de andere kandidaten worden kinderwethouder voor dezelfde periode.

Let op:
- Je aanmelding moest uiterlijk op zaterdag 1 juni bij ons binnen zijn. 
- Laat je ouders de Spelregels bij deelname aan Verkiezing Kinderburgemeester. Het is heel belangrijk dat zij akkoord gaan met jouw aanmelding.

Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda en vraag naar Monique Wetzer via 0182-527101 of mail naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

  

Op de foto: Kinderburgemeester Tess met kinderwethouders Hidde, Juwy, Dico, Rasmus en Dies na de verkiezing 2018.

 

 

 

Brede School Gouda