Wie wordt kinderburgemeester 2020/2021 (m/v) van Gouda?

Het huidige kindercollege 2019-2020.

Woon jij in Gouda en zit je nu in groep 7? Dan wil jij misschien wel de volgende kinderburgemeester van Gouda worden. Lees op deze pagina hoe je kunt solliciteren!

Woensdag 1 juli weten we wie de nieuwe kinderburgemeester van Gouda wordt! We wensen alle sollicitanten veel succes toe!

   

De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Talitha Schaddelee. Zij wordt ondersteund door haar wethouders Lauri Vonk, Maiken Barker, Kylan Crans, Timo van der Spek en Khaoula el Moussaoui.


Verkiezing
Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda. Dit jaar is de verkiezing op woensdagochtend 1 juli in de raadzaal van het Huis van de Stad. Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook een serieuze aangelegenheid. De kinderburgemeester en –wethouders zijn bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doen ze dit samen met de burgemeester van Gouda. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door de kinder-wethouders. Zij werken samen als team. Net als de volwassen wethouders, krijgen de kinderwethouders een eigen taak. Ze maken daarbij ook kennis met de volwassen wethouders. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en -wethouders is 1 jaar.

Om een indruk te krijgen van de manier waarop ouders/verzorgers betrokken zijn bij de begeleiding van hun zoon of dochter gedurende het jaar dat ze kinderburgemeester zijn, hebben we aan de ouders van de 3 voorgaande kinderburgemeesters hierover vragen gesteld. Hier kunt u zien hoe zij dit jaar hebben ervaren.

Vorige ambtsperioden
Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 is zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi. En in juni 2016 nam Yassine Mellah het van haar over. In juni 2017 werd Romaissa Magouh onze Kinderburgemeester. In juni 2018 werd Tess Huijsmans Kinderburgemeester van Gouda en de huidige kinderburgemeester is Talitha Schaddelee. Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Talitha?

Hoe kun je meedoen aan de verkiezing 2020?
Omdat we dit jaar in verband met de corona-maatregelen de scholen niet kunnen bezoeken is de werving en selectie dit jaar volledig digitaal. De burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, heeft daarom met kinderburgemeester Talitha een speciale boodschap voor jullie. 

Zit je nu in groep 7 en woon je in Gouda? Dan kun je meedoen met de verkiezingen. Je vult allereerst dit sollicitatieformulier in. Daarna ga je aan de slag en maak je een presentatie van jezelf. Laat ons zien wie je bent, waarvoor je staat en wat je plannen zijn voor Gouda. Hoe je dit precies kunt doen staat in het sollicitatieformulier. Let op; je kunt je presentatie uiterlijk tot en met 30 mei 2020 insturen.

Uit de leukste brieven met de beste ideeën worden door de voordracht commissie van leden van de Brede School, de Gemeente en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) 6 kandidaten geselecteerd.

Deze kandidaten worden uitgenodigd om op de dag van de verkiezing een korte voordracht te doen voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury, om te vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester zouden moeten worden. Er kan er echter maar één winnen, maar geen nood, de andere kandidaten worden kinderwethouder voor dezelfde periode.

Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

Op de foto: Het voltallige college van burgemeester en wethouders, samen met het kindercollege (september 2019). Ten tijde van deze foto was de huidige burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, nog niet geïnstalleerd en nam burgemeester Mirjam Salet deze taken waar. 

 

 

 

Brede School Gouda