Wie wordt kinderburgemeester (m/v) 2021/2022 van Gouda?

Huidige Kindercollege

Verkiezing kinderburgemeester
Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda. Dit jaar is de verkiezing op woensdagochtend 30 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad. Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook een serieuze aangelegenheid. De kinderburgemeester en –wethouders zijn bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doen ze dit samen met de burgemeester van Gouda. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door de kinderwethouders. Zij werken samen als team. Net als de volwassen wethouders, krijgen de kinderwethouders een eigen taak. Ze maken daarbij ook kennis met de volwassen wethouders. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en -wethouders is 1 jaar.

Om een indruk te krijgen van de manier waarop ouders/verzorgers betrokken zijn bij de begeleiding van hun zoon of dochter gedurende het jaar dat ze kinderburgemeester zijn, hebben we aan de ouders van de 3 voorgaande kinderburgemeesters hierover vragen gesteld. Hier kunt u zien hoe zij dit jaar hebben ervaren.

Dit jaar kiezen we de 8e kinderburgemeester van Gouda. Wie gingen voor?

2014 - Dieuwertje Kerkhoven
2015- Julie-Anne Conradi
2016 - Yassine Mellah
2017 - Romaissa Magouh
2018 - Tess Huijsmans
2019 - Talitha Schaddelee
2020 - Ruben Mourik

Burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Ruben Mourik doen een oproep aan alle kinderen van groep 7.
Ben jij de volgende kinderburgemeester (m/v) van Gouda?

Hoe kun je meedoen aan de verkiezing kinderburgemeester 2021?
Klik hier om je aan te melden.
Als wij jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je van ons een mail met een aanvullende opdracht. Werk deze opdracht zo goed mogelijk uit en stuur deze naar ons op. Jouw aanmelding plus uitgewerkte opdracht moet uiterlijk op zaterdag 29 mei door ons ontvangen zijn. 

Uit de beste, origineelste en leukste inzendingen worden door de voordracht commissie van leden van de Brede School, gemeente Gouda en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) 6 kandidaten geselecteerd.

Die worden uitgenodigd om op woensdagochtend 30 juni 2021 een korte presentatie over hun opdracht te houden voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury. Vertel ze ook waarom jij de nieuwe kinderburgemeester moeten worden. Er kan er echter maar één winnen, maar geen nood, de andere kandidaten worden kinderwethouder voor dezelfde periode.

Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

Het voltallige college van burgemeester en wethouders, samen met het kindercollege (september 2020).
Brede School Gouda