Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor de Verkiezing Kinderburgemeester 2019

Wie is kinderburgemeester 2018/2019 (m/v) van Gouda?

 

De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Tess Huijsmans.
Zij wordt ondersteund door haar wethouders

  •     Dies Nieuwenburg,
  •    Juwairiyya Eissa, 
  •    Rasmus Kerkmeester,
  •    Hidde van der Ligt en
  •    Dico Stevens.

 

Verkiezing

Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De verkiezing van de kinderburgemeester wordt georganiseerd door Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda.
Afgelopen jaar was de verkiezing op woensdag 6 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad. Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best wel serieus. Als kinderburgemeester ben je bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doe je dit samen met burgemeester Schoenmaker. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door kinderwethouders. Deze krijgen ook een aantal van deze taken. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en de wethouders duurt 1 jaar.

Vorige ambtsperioden
Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 is zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi, in juni 2016 door Yassine Mellah. Vanaf juni 2017 door Romaissa en vanaf juni 2018 is Tess onze Kinderburgemeester.

Verkiezing 2019 voor de periode juni 2019-juni 2020
De inschrijving voor de volgende verkiezing kinderburgemeester start op 15 april 2019. 

Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda en vraag naar Monique Wetzer via 0182-527101 of mail naar kinderburgemeester@bsgouda.nl

Dico, Rasmus, Tess, Burgemeester Milo Schoenmaker, Juwairiyya, Hidde en Dies

Brede School Gouda