Super Cool Kidsfeest 2022

Ontwerp: Bas den Boer Cultuurhuis Garenspinnerij

Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Ieder jaar treedt er een nieuw kindercollege aan en neemt het oude afscheid. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda, vormgegeven naar de plannen van de leden van het college, onder begeleiding van de Brede School Gouda, de ondernemers binnenstad en de gemeente Gouda. In 2020 en 2021 kon het feest niet op de traditionele manier doorgaan en zijn er alternatieve activiteiten op meerdere locaties georganiseerd.

Super Cool Kidsfeest 2022 in openingsweek Gouda750!

Nu in 2022, tijdens de viering van 750 jaar stadsrechten, kan het eindelijk weer wel!

Het Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar georganiseerd op woensdagmiddag 13 april 2022 van 14.00 uur tot 17.00 uur, als onderdeel van de openingsweek van Gouda750. Er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De locatie is vanouds weer op de Markt.

De Markt is deze middag gevuld met gratis en doorlopende activiteiten die allemaal in het thema van Gouda750 – Geef Gouda door zijn georganiseerd.

Programma

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

Aanvang 1400 uur. Doorlopende activiteiten op 6 themapleinen:

  • Hoofdplein: Een dansje, muziek en taart (zo lang de voorraad strekt) voor alle bezoekers. Verkleden, dans op het kaaslied (Gouda Cheese Experience) en maak er een selfie of filmpje van door SBG. Lego Playtoday Ninjago workshop. Mirakel Musicaltheater met een dansworkshop van het "Geef Gouda door"-lied en schminken.
  • Beweegplein: Sportieve activiteiten uit het verleden, heden en de toekomst én een stormbaan van het leger! 
  • Voel-je-goedplein: Spelen, chillen, voorlezen, silent disco en spreekuur van een poppendokter (neem je pop mee!).  
  • Cultuurplein: Creatief met Goudse iconen, Goudse ramen, schminken, verkleden en maak een foto op de rode loper of doe een speurtocht. 
  • Natuurplein: Maak je eigen thee, tuinier in een bloempot en maak je bijenkaars. Leer alles over bomen en fossielen. 
  • Techniekplein: Altijd al een green-screen willen uitproberen? Ook doorlopende techniekworkshops, knikkerbanen bouwen en plastic bricks. 

 

Bij feest hoort taart
Om 15.00 uur snijden kinderburgemeester Junia en wethouder Thierry van Vugt de taart aan op het podium. Kom je ook een stukje eten?  (zo lang de voorraad strekt) 

Op verzoek van het kindercollege is de Markt op deze middag een Rookvrije zone. 

Super-Cool-Goede-Doel

Alle activiteiten zijn gratis. Het kindercollege wil echter graag inzetten voor een goed doel. Help ons met het steunen van het project Plastic Bricks van Unicef. Met dit project worden scholen gebouwd van gerecycled plastic. Hiermee ondersteunen we niet alleen kinderen maar ook het milieu. Op ieder plein is er daarom een speciale Unicef activiteit en zullen we geld inzamelen voor Unicef.  

Volg #SCK22 en #Gouda750

op Facebook, Twitter of Instagram en deel je foto’s met ons.

Het Super Cool Kidsfeest is georganiseerd door Brede School Gouda in samenwerking met Bibliotheek Gouda, SBG, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, GGDHM/CJG, Gouda750, IVN, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, Goudse Schouwburg, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, PlaytodaySpel aan Huis, SPORT.GOUDA, TechniekPunt Gouda, UnicefVoorleesExpress, e.a. 

Het Super Cool Kidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door GoudaPot 

Brede School Gouda